Hiina turistid soovivad Soome peredega kvaliteetaega veeta

Johanna Vahuri
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Hiina reisibürood on katsetamas uut teenust, kus hiinlased saavad veeta mõne tunnid või isegi öö Soome perekonna juures.

Lappeenranta piirkonnas on end üles andnud 50 perekonda, kes on nõus omapärases kultuurivahetuses osalema. Kuigi projekt ei ole kaua kestnud, on huvi sellise võimaluse vastu olnud suur, vahendab Yle.

Turistid soovivad peamiselt külastada kodusid, mis asuvad keset loodust ning mille lähedal ei ole teisi maju. Hiinlased tahavad tutvust teha soomlaste tervislike eluviisidega, sõnas turiste võõrustanud Mirka Rahma.

«Me serveerime külastajatele mustikakooki ja teeme kaminasse tule. See on midagi sellist, mida me sellise ilmaga nagunii teeksime,» sõnas ta.

Reisibürood rõhutavad, et autentne elamus on peamine, mistõttu ei ole takistuseks ka vähene inglise keele oskus, sest alati saab suhelda kehakeeles. Suurimaks sihtrühmaks saavad aga ilmselt koolilaste laagrid, kuhu rikkad vanemad lapsi suvel saadavad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles