Miks määras Putin ametisse soomeugrilaste eriesindaja? (3)

Jaak Prozes
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Vladimir Putin Samaranskis Mordva Venemaaga liitumise aastapäeval ersa rahvariides prouadega.
President Vladimir Putin Samaranskis Mordva Venemaaga liitumise aastapäeval ersa rahvariides prouadega. Foto: Mihhail Klimentjev / AFP / Scanpix

Vene president Vladimir Putin kirjutas 25. septembril alla käskkirjale, millega vabastas Samara kuberneri Nikolai Merkuškini tema enda soovil ametist ja määras ta presidendi eriesindajaks koostööl soome-ugri rahvaste maailmakongressiga.

Merkuškini võimalikust lahkumisest ja ka lahti laskmisest räägiti juba kevadel, kui Karjala, Mari ja Udmurdi vabariigi juhid lahkusid ning said hiljem ka kriminaalsüüdistuse. Siiski jäi ta ametisse, olles üle 20 aasta valitsenud Vene Föderatsiooni subjekte.

Elektriinseneri haridusega Merkuškin oli kõva käega autoritaarne juht, kes oli enne võimule tulekut Mordva Vabariigis olnud sealse komsomoli juht ja kommunistliku partei kõrge funktsionäär.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles