Zello – rakendus, mille orkaan kuulsaks tegi

Erki Oras
, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Samsung.com/ Zello.com

Rasketel hetkedel nagu näiteks loodusõnnetused pannakse inimesed proovile, siis tulevad välja nende head ja halvad omadused. Aga see ei käi ainult inimeste kohta, ekstreemsetes olukordades tulevad välja ka elutute objektide parimad ja nõrgemad küljed, kirjutab Erki Oras tehnoloogiaportaalist Digitark. 

WALKIE-TALKIE TÜÜPI RAKENDUS ZELLO

Alles äsja Ameerikat räsinud orkaanid Harvey ja Irma tõstsid esile ootamatu kangelase – tagasihoidliku telefonirakenduse Zello, mida enne orkaani ja orkaani ajal laaditi telefonidesse miljoneid kordi, kuid mis enne seda oli olnud suhteliselt märkamatult saadaval juba ligi kümme aastat. Eriti populaarseks sai see rakendus päästjate seas. Mis siis muutis selle varem üsna tundmatu rakenduse sedavõrd oluliseks?

Zello on walkie-talkie tüüpi rakendus, mis võimaldab pidada sidet ka suuremate inimgruppide vahel vahemaadest hoolimata. See tähendab kui tavaliste walkie-talkie’de ühenduskaugus on vaid mõned kilomeetrid, siis Zellot saab kasutada sõltumata suhtlejatevahelisest distantsist. Oluline on vaid interneti olemasolu, olgu siis tegu WiFi või mobiilse andmesidega.  Zellot saab kasutada nii telefonides, tahvlites, süle- ja lauaarvutites ning rakendus on kõigile kasutajatele täiesti tasuta.

Loe Digitargast, mis viise Zello teistega kontakteerumiseks veel pakub.

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles