Blogi: PSG, Manchester United ja Basel nautisid hiilgavat õhtut

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dani Alves tähistab väravat
Dani Alves tähistab väravat Foto: CHARLES PLATIAU/Reuters

Jalgpalli Meistrite liiga keskne kohtumine Pariisis kohaliku Saint-Germaini ja Müncheni Bayern lõppes sisuliselt enne kui alatagi sai - PSG läks Dani Alvesi väravast juba teisel minutil juhtima ning edu käest ei lastud. Tänu Edinson Cavani ja Neymari väravatele lõppes kohtumine Pariisi klubi 3:0 võiduga. 

Alagrupi teises kohtumises alistas Celtic 3:0 Anderlechti, seejuures tuli teine Celticu värav Kara Mbodji omaväravast. 

Tabeliseis: PSG 6, Bayern 3, Celtic 3, Anderlecht 0

A-alagrupis tegi Venemaal tõelise rüüsteretke Manchester United kui alistas Romelu Lukaku kahe värava, Anthony Martiali ning Henrikh Mkhitaryani tabamuste toel 4:1 Moskva CSKA. FC Basel lõbutses Šveitsis, võites sealset Benficat 5:0. Sellega kordas Benfica oma suurimat kaotust Euroopa mainekamas klubisarjas - nõnda kurb kaotus saadi ka 4. detsembril 1963. aastal Dortmundi Borussialt.

Tabeliseis: Manchester United 6, FC Basel 3, Moskva CSKA 3, Benfica 0 

C-alagrupis tegi Aserbaidžaani jalgpalliajalugu Qarabagi meeskond, lüües ajaloos esimest korda Meistrite liigas värava. Bakuus peetud kohtumise võitis siiski AS Roma 2:1. Chelsea alistas võõrsil 2:1 Madridi Atletico. Kuigi Antoine Griezmann viis uuel Metropolitano staadionil Atletico 40. minutil penaltist juhtima, viigistas Alvaro Morata 59. minutil ning võidu tagas Batshuayi neljanda lisaminuti värav. Belglane on viimases kolmes mängus löönud Chelsea eest viis väravat. 

Tabeliseis: Chelsea 6, AS Roma 4, Atletico Madrid 1, FK Qarabag 0

D-alagrupis andis mõlemas kohtumises väravaid kaua oodata. Seejuures ei suutnud staaridest kubisev FC Barcelona ise ühtegi väravat lüüa, vaid nende 1:0 võit tuli tänu Lissaboni Sportingu Sebastian Coatesi omaväravast. Juventus alistas 2:0 Pireause Olympiakose, väravad lõid Gonzalo Higuain 69. ja Mario Mandžukic 80. minutil. 

Tabeliseis: Barcelona 6, Sporting 3, Juventus 3, Olympiacos 0

ENNE MÄNGE:

Parc-des-Princesʼi staadion on tiitlipretendentide lahinguks muidugi välja müüdud, kuid elu ja surma peale mänguga tegu pole, sest edasipääs alagrupist oli mõlemal klubil sisuliselt kindel juba enne mängude algust. B-alagrupi ülejäänud liikmetel Brüsseli Anderlechtil ja Glasgow Celticul ei ole jõudu, et kahte hiidu kuue mängu kokkuvõttes ohustada.

Euroopa tippklubidel algavad Meistrite liigas tõsised mängud enamasti kevaditi, alagrupis kahurid veel täie võimsusega ei paugu, sest hooaja algfaasis kipub meeskondlik harmoonia olema ebatäielik, mis aga ei vähenda sportlikku põnevust. PSG ja Bayerni mäng punktide peale on alati huvitav ja pole põhjust karta, et tänane matš oleks erand.

Eriti arvestades, et mõlemad vajavad hädasti head tulemust, et tõrjuda mõtetest probleemid. PSGd vaevab juba teist nädalat lapsik, aga meeskonna kõrgeid sihte arvestades väga ohtlik mure: suvel 222 miljoni euro eest ostetud maailma kalleim jalgpallur Neymar ja enne viimase saabumist esiründaja olnud Edinson Cavani ei suuda ära jagada, kummale kuulub penaltite ja karistuslöökide puhul eelisõigus.

Eelmisel hooajal oli see Cavani päralt, aga Neymar soovib vastutust (loe: penalteid-väravaid) endale saada. Autoriteetne info tüli suuruse kohta puudub, aga mingite juttude järgi nõudnud Neymar, et Cavani maha müüdaks. Teiste järgi sobitanud kapten Thiago Silva edurivimeeste vahel rahu. Igatahes, kui Hispaania kohtunik Antonio Miguel Mateu Lahoz juhtub täna PSG kasuks penalti määrama, jagub põnevust tavalisest rohkem!

Kui PSG on hädas turtsumisega, siis Bayern tõrkumisega – viis aastat järjest Saksamaa meistriks tulnud klubi on Bundesliga tabelis kolmas, viimati lepiti 2:2 viiki Wolfsburgiga. Teravdatud tähelepanu all on vigastatud Manuel Neuerit väravasuul asendav Sven Ulreich, kes viimati jämedalt eksis.

INFOKAST

Meistrite liiga

Tänased mängud

  • Moskva CSKA – Manchester United
  • FC Basel – Lissaboni Benfica
  • Brüsseli Anderlecht – Glasgow Celtic
  • Pariis Saint-Germain – Müncheni Bayern
  • Qarabag – AS Roma (algus 19.00)
  • Madridi Atletico – Londoni Chelsea
  • Torino Juventus – Piraeuse Olympiacos
  • Lissaboni Sporting – FC Barcelona
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles