Üle poolte Eesti lapsevanematest ei tea, mida nende lapsed internetis teevad

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laps kasutamas nutitelefoni.
Laps kasutamas nutitelefoni. Foto: Panther Media

Rahvusvaheline uuringufirma Norstat viis läbi küsitluse, mille kohaselt kasutab 83 protsenti 9–14-aastastest Eesti lastest iga päev internetti ja nende enda hinnangul ei tea enam kui kaks kolmandikku vanematest, mida lapsed seal teevad.

86 protsenti küsitluses osalenud lastest olid interneti kasutamise ohtudest rääkinud oma vanematega ning 73 protsenti suhtles sellest koolis õpetajaga. Samas vaid 57 protsendil lastest olid interneti kasutamiseks mingid kodused reeglid.

Tele2 klienditeenindusdirektor Sirli Seliovi sõnul vanemad küll üritavad lastega internetiohtudest rääkida, kuid tegelikult puudub kontroll. “Vanemad teevad kohustusliku vestluse ära, kuid sisuliselt tegutsevad lapsed edasi omapäi,” lisas Seliov. Uuringust selgus, et 69 protsenti lastest ise hindas, et nende vanemad teavad vähe või üldse mitte nende internetikasutamisest.

96 protsendil Eesti lastest vanuses 9-14 on oma mobiiltelefon, 43 protsenti kasutas isiklikku tahvel- ja 42 protsenti tavaarvutit selgus Tele2 tellimusel läbiviidud uuringust. Kõige rohkem mängivad lapsed internetis mänge ja vaatavad filme ning kõige populaarsem veebileht, kus aega veedetakse on Youtube.

2017. aasta juunis läbiviidud uuringus osales 525 9–14-aastast last Eestist. Sarnased uuringud viidi läbi ka Lätis, Leedus ja Rootsis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles