Ameerika psühhiaatrid: Trumpi vaevab ilmselt raske vaimuhaigus (24)

Neeme Raud
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Psühhiaatrite kirjelduste järgi iseloomustavad president Trumpi isiksust empaatia ja süütunde puudumine ja naudingu tundmine teadlikult teistega manipuleerimisest.
Psühhiaatrite kirjelduste järgi iseloomustavad president Trumpi isiksust empaatia ja süütunde puudumine ja naudingu tundmine teadlikult teistega manipuleerimisest. Foto: Olivier Douliery / Sipa / Scanpix

Mikrofon oli lihtsalt lahti jäänud, kui kaks senaatorit suvel presidendist kõnelesid. «Ma arvan, et ta on hull,» ütles Rhode Islandi demokraat Jack Reed. Trumpi parteikaaslane, Maine’i vabariiklane Susan Collins vastas, et on presidendi pärast mures.

Ameerika kahe mõjuka suurlehe, New York Timesi ja Washington Posti arvamusi lugedes ei ole ammu saladus, et enamik sealseid arvajaid kahtleb Trumpi vaimses tervises. Kohati on mõlema lehe osa kolumnistide etteaimatav toon Trumpist rääkides isegi tülgastav, sest kommentaarist kommentaari liiguvad ühed ja samad väited.

Illustratsiooniks sobib Washington Posti kolumnisti Eugene Robinsoni augustikuine veerg, kus ta märkis: «Me ei ole harjunud oma presidentide kohta selliseid küsimusi esitama. Me ei tea, kuidas üldse hakata uurima presidendi vaimset tervist, seepärast selgitame endile, et presidendi kummaline käitumine on osa peenest strateegiast.»

Kommentaarid (24)
Copy
Tagasi üles