Eestlaste punalipp vs. Moskva politsei

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liverpooli jalgpalliklubi Eesti fännirühmituse «Estonian Reds» liikmed 
Jürgen Leesmann, Kristjan Tali ja Kristjan Reispärk eile Moskvas, Punasel väljakul.
Liverpooli jalgpalliklubi Eesti fännirühmituse «Estonian Reds» liikmed Jürgen Leesmann, Kristjan Tali ja Kristjan Reispärk eile Moskvas, Punasel väljakul. Foto: Erakogu

Teisipäevast jalgpalli Meistrite liiga kohtumist Moskva Spartak – Liverpool (1:1) külastasid teiste seas ka kolm Eesti Liverpooli fänniklubi Estonian Reds liiget, kelle tee ristus enne mängu Venemaa politseiga. Põhjuseks punane lipp.

«Meiega käib välisreisidel juba neli aastat kaasas fänniklubi lipp. Oleme sellega külastanud nii Madridi, Baselit, Dortmundi, Sindheimi kui ka Helsingit ja võtsime selle ühes ka Moskvasse. Olime lipuga Punasel väljakul paar minutit pilte teinud, kui meie juurde tuiskas politseiauto, kust väljunud mehed teatasid, et peame kohe kõik tehtud pildid kustutama,» rääkis fännigrupi liige Jürgen Leesmann.

«Põhjendust ei öeldud, vaid teatati, et Punasel väljakul lipuga pilti teha ei tohi! Õnneks on tänapäevane tehnoloogia säärane, et isegi kustutamise järel jääb pilt telefoni peidetult alles,» selgitas Leesmann, kuidas foto temast ning reisikaaslastest (Kristjan Tali ja Kristjan Reispärk) ikkagi Estonian Redsi Facebooki-lehele jõudis. «Kokkuvõttes võib vist öelda, et saime lisaks vingele jalgpallimatšile ka ehtsa ja omapärase Vene-elamuse osaliseks!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles