Mitu poliitikut taunivad Pakosta kuulumist Tallinna volikokku (4)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakosta
Pakosta Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Võrdse kohtlemise seaduse järgi ei tohi volinik olla mõnes teises riigi-, kohaliku omavalitsuse või avalik-õigusliku juriidilise isiku ametis, kuid võrdõigusvolinik Liisa-Ly Pakosta osaleb tänaseni Tallinna volikogu IRLi fraktsiooni töös, kirjutas ERRi uudisteportaal.

Pakosta vastas «Aktuaalse kaamera» intervjuupalvele kirjalikult, öeldes, et seadusandja on voliniku võimalusi tugevasti piiranud seaduse tagamiseks, ent on volikogu liikmesuse selgelt lubanud.

Nii Reformierakonna fraktsiooni kuuluv endine justiitsminister Kristen Michal kui Vabaerakonna esimees Artur Talvik ütlesid, et võrdse kohtlemise volinik peab olema sõltumatu.

Kui «Aktuaalne kaamera» pöördus Tallinna volikogu aseesimehe Lauri Laatsi poole, tundes huvi võrdõigusvoliniku töö vastu, ütles ta, et Pakosta teeb volikogus liiga vähe tööd, kuid ette nähtud hüvitisest ei loobu.

«Meil on olnud selle perioodi jooksul 56 istungit ja 16 ta võttis osa ja ka sellisel viisil, et on tulnud istungi algusesse, pannud nime kirja, viibinud siis istungil oma 5-15 minutit ja peale seda on lahkunud, samas kogu selle perioodi jooksul on ta volikogu poolt ka hüvitist saanud, mis on tegelikult volinikule ette nähtud,» rääkis Laats.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles