ERMi uus hoone peab esimest sünnipäeva

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TRT03: ERM : TARTU, EESTI, 06OCT16 - 
Eesti Rahva Muuseumi uus hoone.
ma/Foto MARGUS ANSU TARTU POSTIMEES
TRT03: ERM : TARTU, EESTI, 06OCT16 - Eesti Rahva Muuseumi uus hoone. ma/Foto MARGUS ANSU TARTU POSTIMEES Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Täpselt aasta tagasi, 29. septembril pidas Eesti Rahva Muuseumi Raadil suurt pidu, sest kümme aastat ehitatud ja 107 aastat oodatud muuseumi hoone avas uksed. Maja ehitamine oli iseseisva Eesti suurim kultuuriprojekt nii ruumilise kui rahalise mahu poolest. Kokku läks see maksma üle 87 miljoni euro.

Nüüd on muuseumil uues majas esimene aasta täis saanud ning külastajate arv ja piletitulu kokku löödud. Mullu arvas ERMi direktor Tõnis Lukas, et esimesel aastal võiks näitusi vaadata 200 000 inimest. See arv ületas aga muuseumipere ootusi, sest 22. septembril sai täis 300 000 külastust. Piletitulu on ERM esimese aasta külastustest saanud umbes 1,2 miljonit eurot.

Järgmisel muuseumiaastal loodab Lukas muuseumis näha sama palju inimesi kui esimesel aastal. «Kui tuttavad on silmad maha löönud ja tunnistanud, et pole veel muuseumisse jõudnud, siis olen öelnud, et nad peavad kiirustama, et olla esimese miljoni hulgas,» ütles Lukas. Miljon külastust võiks tema arvates täituda 2020. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles