Reporter.ee: Lukas annaks koolipapale politseiniku õigused

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine haridusminister Tõnis Lukas.
Endine haridusminister Tõnis Lukas. Foto: Toomas Huik

Haridusminister Tõnis Lukase eestvõttel arutati täna Tartus toimunud koolijuhtide teabepäeval muu hulgas seda, kuidas võidelda pahatahtlike koolilaste vastu, kes oma kaasõpilasi kiusavad ja õpetajatega ülbitsevad.

Minister tegi teatavaks selle kava, mille abil plaanitakse koolis toimuvat terrorit välja juurida, vahendas Reporter.ee videolõik.

Koolidirektorile plaanitakse anda läbi seadusemuudatuste sellised õigused, mis lubaksid neil tegutseda kohtuväliste menetlejate ehk siis põhimõtteliselt seadusesilmadena omal õuel.

«On väga palju olukordi, kus koolijuhi sõna peab ju maksma kogu kooli territooriumil,» selgitas minister. «Mitte ainult õpilaste suhtes, vaid ka nende suhtes, kes sinna kooli territooriumile näiteks tungivad.»

Teabepäeval viibinud koolijuhtide arvamus minister Lukase kavale jagunes kaheks, teatas Reporter.ee.

Paljud naissoost koolijuhid ei julgeks minna lahutama gängide kaklust ja hiljem samadele kaklejatele karistust määrata.

Tuleb rõhutada, et selline menetleja roll ei ole koolijuhtide jaoks kohustuslik ja ministeerium ei sunni kedagi kangelast mängima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles