Rosnefti nõukogu valis Gerhard Schröderi oma esimeheks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerhard Schröder.
Gerhard Schröder. Foto: Malte Ossowski /imago/Sven Simon/Scanpix

Vene naftahiiu Rosnefti nõukogu valis äsja nõukoguga liitunud Saksamaa endise liidukantsleri Gerhard Schröderi nõukogu esimeheks, ütles Schröder pressikonverentsil pärast aktsionäride erakorralist kohtumist.

Rosnefti aktsionärid kiitsid reedel nõukogu kahe uue liikmena heaks Schröderi ja Venemaa energiaministri Aleksandr Novaki. Seejuures laiendati nõukogu koosseisu 9 liikmelt 11 liikmeni. Kõik varasemad nõukogu liikmed jätkasid ametis, vahendas Interfaxi korrespondent aktsionäride kohtumiselt.

Augustis allkirjastas Vene peaminister Dmitri Medvedev määruse, kus nimetati Schröder Rosnefti nõukokku. Lisaks sellele olid määruses peadirektorina nimetatud Putini lähedane liitlane Igor Setšin ning riigi esindajatena nõukogus Kremli ametnik Andrei Beloussov ja energiaminister Aleksandr Novak.

Sotsiaaldemokraat Schröder, kes oli kantsler aastatel 1998-2005 tähistas Ukrania kriisi ajal oma 70. juubelit Peterburis. Ta oli avalikult vastu sanktsioonide kehtestamisele Venemaa vastu seoses Ukraina kriisiga.

Kantslerina toetas ta Nord Stream torujuhtmeprojekti, mis allkirjastati tema ametiaja viimastel päevadel. Praegu on ta Nord Stream AG juhatuse esimees.

Venemaa suurima naftatootja Rosneft aktsiatest 50 protsenti kuulub riigile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles