Kes on Kataloonia vaatlejate delegatsiooni kuuluvad poliitikud? (3)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iseseisvusmeelne proua rõõmustamas pärast jaoskonnas käimist.
Iseseisvusmeelne proua rõõmustamas pärast jaoskonnas käimist. Foto: JOSEP LAGO / AFP / Scanpix

Kataloonia iseseisvuslaste kutsutud vaatlusdelegatsiooni kuulub lisaks Eesti vabaerakondlasele Artur Talvikule veel 32 parlamendi- või eurosaadikut, suuremalt jaolt vasakpoolsetest parteidest.

Vaatlejate kutsujaks on Diplocat ehk Kataloonia iseseisvusideed rahvusvahelisel tasemel propageeriv organisatsioon. Nende enda pressiteate kohaselt saabus Katalooniasse 33 parlamendi- ja eurosaadikut.

Nimekirjas annavad tooni vasakpoolsed ja oma riikides eraldumist propageerivad poliitikud. Näiteks on seal kolm belglast Uus-Flaami Alliansist, kaks Šoti rahvuspartei ja kaks Walesi Plaid Cymru saadikut Ühendkuningriigist.

Üheksa saadikut 33st kuuluvad Euroopa Ühendatud Vasakpoolsete / Põhjamaade Roheliste Vasakpoolsete parteidesse ning seitse Roheliste / Euroopa Vabaliidu parteidesse. Lisaks on ka näiteks üks inimene Islandi Piraadiparteist.

Suurtest Euroopa parteiperedest on kõige arvukamalt esindatud europarlamendi suuruselt kolmanda Euroopa Konservatiivide ja Reformistide parteipere esindajad, keda on viis. Tavalisi sotse on kaks.

Suurimast paremtsentristlikke jõude ühendavast Euroopa Rahvaparteist, kuhu kuulub ka Hispaanias võimul olev Rahvapartei, ühtki poliitikut sellel ettevõtmisel ei osale.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles