IT Kolledžis hakatakse õpetama Androidi tarkvaraarendust

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nutitelefon.
Nutitelefon. Foto: SCANPIX

Homme avatakse Eesti Infotehnoloogia Kolledžis (EIK) äsja sisseseatud mobiilseadmete tarkvaraarenduse labor, mis võimaldab õpetada praktilist tarkvaraarendust Android, iOS (iPad, iPhone, iPod Touch), Maemo/MeeGo ja Windows Phone 7 operatsioonisüsteemidele.


Mobiilseadmete tarkvaraarenduse laboris on sisse seatud  33 mobiilseadet, mis võimaldavad praktiliselt katsetada loodud mobiiltarkvara.

Peamise osa mobiilseadmetest moodustavad erinevad mobiiltelefonid, mis töötavad operatsioonisüsteemidega Android, iOS, Maemo ja Windows Phone 7. Samuti kuuluvad labori varustuse hulka iOS operatsioonisüsteemiga meediamängijad ja tahvelarvutid.

Mobiiltarkvara arendust  on õpetatud IT kolledžis alates käesolevast kevadest. Windows Phone 7 operatsioonisüsteemi tarkvaraarendusele keskenduvat kursust korraldab Microsoft MVP tiitliga tunnustatud õppejõud Jaana Metsamaa.

Õppetöös on osa labori varustusest kasutusel juba 2010. aasta sügisest. Esimest korda hakati IT Kolledžis pakkuma iOS operatsioonisüsteemi tarkvaraarendusele spetsialiseerunud kursust sügissemestril, mida juhendab USAs väljaõppe saanud noor õppejõud Kristen Poola.

2011. aasta sügisel alustatakse IT Kolledžis tarkvaraarenduse õpetamist Android- operatsioonisüsteemile ning lähitulevikus lisandub kasutajaliidestele ja kasutatavusele keskenduv õppeaine, mis annab laiapõhjalise ülevaate toimivate kasutajaliideste loomisest.

Mobiilseadmete tarkvaraarenduse labor on sisseseatud ELi struktuurfondide toetusel. Projekti kogumaksumuseks on 82 722 eurot.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles