Toots: IRLi majamüük on pisiasi suures pildis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Toots
Anu Toots Foto: Peeter Langovits / Postimees

Parteide rahaasjad peaksid olema palju läbipaistvamad, kuid IRLi majamüük eraisikule on suures pildis vaid üks pisiasi, mis ei pea tingimata kahtlane olema, sõnas Tallinna Ülikooli võrdleva halduspoliitika professor Anu Toots.

«Loomulikult peaks parteide rahaasjad olema avalikud ja palju läbipaistvamad, kui need praegu on,» leidis Toots. «Põhjused seaduste muudatuseks ja ka uue [erakondade rahastamise järelevalve – toim.] komisjoni kokkukutsumiseks ongi selles, et praegune pole päris see, mida ideaalis oodatakse.»

Teisalt ei pidanud ta oluliseks iga üksikjuhtumit liialt teravaks tõsta. «Me ei peaks ühte üksikjuhtumit liialt üle tähtsustama, olulisem on üldine keskkond ja parteide kultuur oma rahaasjade korraldamisel, aga ka suhtlemisel avalikkusega,» lausus Toots.

«Meil hakatakse ühest juhtumist kinni, nii et kohe tekib tunne, et siin on midagi kahtlast. Aga erakondadel on kinnisvara ja see, et nad seda valitsevad, ostavad-müüvad, rendivad on iseendast ju loomulik. See, kas maja ostab eraisik, riigiasutus või erafirma, see iseendast ei räägi veel mingisugusest kahtlasest tehingust,» sõnas ta.

Isamaa ja Res Publica Liit teatas eile, et müüs erakonnale kuuluva Wismari tänaval asuva maja eraisikule, kuid nime ja tehingu summat poolte kokkuleppel ei avalikustata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles