Süüdistaja: Taani leiutaja arvutist leiti vägivallavideoid, rootslanna surnukehalt torkehaavu

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peter Madsen
Peter Madsen Foto: SCANPIX DENMARK/REUTERS/SCANPIX

Taani ringkonnakohus jättis Rootsi naisajakirjaniku mõrvas kahtlustatava leiutaja Peter Madseni veel neljaks nädalaks vahi alla, sest prokurör teatas uutest asitõenditest, mis viitavad kahtlusaluse süüle.

30-aastane ajakirjanik Kim Wall jäi Kopenhaageni lahel kadunuks 10. augusti öösel. Viimati nähti teda elusana Taani leiutaja Peter Madseni ehitatud allveelaeval Kopenhaageni lahes. Naise jäsemeteta surnukeha leiti hiljem. 

Taani ringhäälingu DR ja päevalehe BT teatel leidis politsei Madseni arvutist linke videotele, kus muu hulgas piinatakse ja tapetakse naisi, vahendas Helsingin Sanomat.

Prokurör Jakob Buch-Jepsen rääkis ajalehe Politiken teatel kohtule, et tapetud ajakirjaniku Kim Wallini surnukehast leiti arvukalt torkehaavu, mis viitavad pussitamisele. Need haavad tekkisid süüdistaja sõnul surmahetkel või kohe selle järel.

Politiken lisab samas, et tapetu surma täpset põhjust ei ole lahkamisel kindlaks tehtud, sest leitud on vaid osa surnukehast.

Kahtlusalune eitab mõrvasüüdistust. Ta esitas kinnipidamise asjus kaebuse, milel kohus teisipäeval toimunud istungil tagasi lükkas.

Madseni advokaat Betina Hald Engmark ütles kohtuistungil, et surnukehal olevad haavad tekkisid pärast surma, teatas DR. Kaitsja sõnul pääsesid Madseni arvutile ligi ka teised isikud.

Kahtlusalune ise on varem öelnud, et Wall suri allveelaevas juhtunud õnnetuses, mille järel ta mattis naise merre.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles