Riisalu: põhiseaduse muudatuste menetlemisel on palju vaidluskohti

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Riisalu
Aivar Riisalu Foto: Arno Saar/ Õhtuleht

Valitsus saatis riigikokku põhiseaduse muutmisega seotud seadusemuudatused, millest olulisim on kaitseväe juhataja ametisse nimetamine valitsuse poolt, Keskerakond oli ainukese erakonnana vastu põhiseaduse muudatustele, mis on seotud kaitseväe juhataja staatusega.

Riigikaitsekomisjoni aseesimees, keskerakondlane Aivar Riisalu ütles, et riigikaitses üritatakse vastuolusid vältida ja Keskerakond ei hakka hääletamist takistama, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Takistada ei ole mitte midagi mõistlik - riigikogu  absoluutne enamus on oma otsuse langetanud, aga vaatamata sellele on seaduste menetlemisel veel väga palju vaidlemise kohti. Lihtsalt selgeks näiteks on see, kes hakkab tulevikus määrama kaitseliidu ülemat - kas seda teeb valitsus või kaitseväe juhataja jne. Põhiseadus on muudetud, sisulised arutelud ei ole sellega ju välistatud - need alles algavad,» selgitas Riisalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles