Kataloonia eeskuju sütitab teisigi (16)

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baski iseseisvuse eest võidelnud rühmituse ETA liikmed. Tänavu relvad maha pannud separatistliku rühmituse rünnakud nõudsid poolesaja aasta jooksul üle 800 inimelu.
Baski iseseisvuse eest võidelnud rühmituse ETA liikmed. Tänavu relvad maha pannud separatistliku rühmituse rünnakud nõudsid poolesaja aasta jooksul üle 800 inimelu. Foto: AP/Scanpix

Kataloonia iseseisvuslaste liidri Carles Puigdemonti pühapäevase hääletuse järel antud lubadus kuulutada piirkond lähipäevadel iseseisvaks, on hoogu andnud ka teistele eralduda soovijatele Euroopas.

-Lõhenenud Belgia

Enim toetust on Hispaaniast lahku lüüa soovivad Kataloonia liidrid pälvinud Belgia flaami rahvuslastelt. Sarnaselt Katalooniaga on Flandria omavalitsuse eesotsas piirkonna lahkulöömist toetav erakond Uus Flaami Allianss (Nieuw-Vlaamse Alliantie ehk N-VA), kes kuulub föderaalvalitsusse.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles