Suursaadik: tulevase kuninganna päritolu ei oma tähtsust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peter Carter.
Peter Carter. Foto: Peeter Langovits.

Suurbritannia suursaadik Peter Carter ütles, et tänase kuningliku pulma näol on brittide jaoks tegemist väga olulise üritusega, sest niisugune oluline kuninglik pulm toimub ainult kord 30 aasta jooksul.

«William on meie ülejärgmine kuningas ja Catherine'ist saab kuninganna - me räägime ikkagi tulevasest riigipeast ja tema abikaasast,» selgitas Carter ETV hommikuprogrammis, vahendasid ERRi uudised.

See, et tulevane kuninganna Catherine Middleton pole kuninglikku päritolu, ei oma Carteri sõnul suurt tähtsust, sest monarhia on paindlik institutsioon ja ajaloo jooksul väga palju muutunud. Ta meenutas, et ka printsess Diana ei olnud kuninglikku päritolu ja kuninganna õde abiellus lihtinimesega.

Inimesed tähistavad kuninglikku pulma suurte tänavapidudega, kus kogukond saab kokku, väljas süüakse, juuakse ja lauldakse ning see näitab, kui palju inimesi toob kuninglik perekond kokku Inglismaal, ütles Carter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles