Jääkarude tähe all

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Friida ja Aron uues kodus.
Friida ja Aron uues kodus. Foto: Inari Leiman

Septembri lõpul uude kompleksi üle toodud jääkarud Friida ja Aron pääsesid esmaspäeval esimest korda uue kodu õuele. Avarus ei löönud neid pahviks, aga nende silmad olid esiotsa küll suured ja põnevil.

Ettevaatlikult nuusiti üheskoos läbi õueala piirid, kombati elektrikarjust, patsutati vaateklaasi, näkitseti, kaabiti ja sikutati muru. Friida proovis järele ka ujumisvõimalused: tegi aeglaselt ja rahulikult mõne tiiru madalamas kaldaäärses vees, kus jalgadega põhjakive kompima ulatub, siis aga ujus ka risti üle basseini. Veest välja tulnud, püherdas ta pikalt murul, et karvakasukas kuivaks pressida.

Järgmisel päeval said jääkarud aedikusse kõrvitsaid ja oksi ning kohale veeretati ka nende lemmikmänguasjad: rull ja pallid. Neljapäeval aga tõstis kraana aedikusse suure oksliku kasetüve, mis seni rikastas laste loomaaia kääbuskitsede ja alpakade aedikut. Küll siis jagus nuuskimist ja kraapimist! Uutest lõhnadest oli eriti huvitatud karupoeg Aron.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles