Eilse voolukatkestuse tekitanud kaablirikke põhjus ei ole veel teada

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuulutusega otsitava poliitiku ülesanne oleks lahendada Saaremaa elektrivarustuse probleeme.
Kuulutusega otsitava poliitiku ülesanne oleks lahendada Saaremaa elektrivarustuse probleeme. Foto: SCANPIX

Eile õhtul pärast kella üheksat kadus kogu Eestis TV3 pilt, Lasnamäel pidid pimedat ekraani vahtima Starmani kliendid ning tummaks muutusid ka raadiokanalid Star FM ja Power Hit Radio. Voolukatkestuse tekitanud kaablirikke põhjust ei oska Eesti Energia veel öelda.

Eesti Energia pressiesindaja Marina Bachmann ütles täna hommikul Postimees.ee`le, et eile õhtul kell 21.06 toimus Lasnamäel Peterburi tee piirkonnas elektrikaabli rike, mille tagajärjel jäi vooluta 51 klienti, nende hulgas ka TV3 stuudiod ning Starmani Lasnamäe jaam.

«Elektrikatkestuse põhjustas lühis maakaablis,» selgitas Bachmann. «Elektrivoolu taastamiseks tuli kohale sõitnud jaotusvõrgu rikkebrigaadil vigane seade lahti ühendada, alles pärast seda oli võimalik taastada elektirvarustus teise maakaabli kaudu. Vool taastati täna hommikul kell 4.50. Kaablirikke põhjuseid uuritakse.»

Kohe ei olnud võimalik elektrivarustust ümber lülitada, sest vigane kaabel tuli välja kaevata ning lahti ühendada. See võttis aga aega. Alles pärast neid toiminguid said töömehed elektirvarustuse taastada teise maakaabli kaudu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles