Kas M-Sport kindlustab MM-tiitli?

Viljar Voog, Kataloonia
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
M-Sportil võib peagi olla taas põhjust rõõmustamiseks.
M-Sportil võib peagi olla taas põhjust rõõmustamiseks. Foto: Nikos Katikis/RallyPixels/M-Sport

Hyundai meeskonda Hispaania rallil tabanud jamad tähendavad, et M-Sport võiks kindlustada võistkondliku MM-tiitli. Pigem jääb see aga Walesi rallil vormistamise küsimuseks.

Juba praegu on Briti tiim MM-sarja suveräänselt juhtimas – vahe Hyundaiga on 64 silma. Kahe viimase ralliga saab üks meeskond teenida maksimaalselt 86 punkti. 64+19=81 ehk M-Sporti lahutaks selliste asjade käigu puhul tiitlist veel kolm silma.

Hispaania ralli 12. kiiruskatsel paiknes aga ühes sisekurvis salakaval kivi, millele sõitsid üksteise järel otsa mitmed piloodid. Kui Mads Östbergi ja Ott Tänaku Ford Fiestad pidasid hoobile vastu, siis Dani Sordo ja Andreas Mikkelseni Hyundai i20-d osutusid õrnemaks. Thierry Neuville suutis ebaõnne vältida kuni 16. kiiruskatseni, mil tema masina parem rehv tuli alt ära. Et Sordo ja Mikkelsen tulid aga rajale super-ralli süsteemis tagasi, toovad nad siiski meeskonnale lisapunkte. 

Kuna päeva algul pidi barjäärile otsasõidu tõttu katkestama ka Esapekka Lappi, on ainsa Toyota mehena võistlustulle jäänud Juho Hänninen. Kui ka Mikkelsen ja Sordo finišisse jõuavad, on neile kindlustatud vähemalt 14 MM-punkti ehk M-Sportil on hetkeseisuga jätkuvalt tiitlist puudu kolm silma.

Ralli lõpuni on jäänud veel kolm kiiruskatset!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles