USA presidendi sõnul on Põhja-Korea alati rikkunud kõiki lepinguid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: MIKE THEILER/REUTERS

USA president Donald Trump avaldas laupäeval sotsiaalmeedias arvamust, et Põhja-Korea on rikkunud kõiki lepinguid ja Pyongyangi puhul "toimib vaid üks asi".

"USA presidendid ja nende administratsioonid on pidanud Põhja-Koreaga läbirääkimisi 25 aastat, sõlmitud on lepinguid ja makstud tohutuid summasid.  See ei ole kuidagi toiminud ja kõiki lepinguid on rikutud juba enne, kui tint nendel kuivanud. USA läbirääkijaid on lollitatud. Kahju, kuid toimib vaid üks asi," kirjutas Trump salapäraselt.

Tegemist oli siiski suhteliselt leebe arvamusavaldusega, kui arvestada varasemat vihast sõnasõda.

USA president Donald Trump ütles muu hulgas septembris ÜRO Peaassambleel, et USA peab Põhja-Korea "täielikult hävitama", kui Washingtoni sunnitakse kaitsma kas iseend või oma liitlasriike. Põhja-Korea liider Kim Jong-un hoiatas seepeale, et Trumpil tuleb maksta oma sõnade eest kallist hinda.

Vene seadusandja ütles reedel, et temale ja teistele äsja Pyongyangi külastanud kolleegidele näidati arvutusi, mille kohaselt võivad Põhja-Korea raketid küündida USA läänerannikuni. Liberaaldemokraatlikku Parteisse kuuluva Anton Morozovi sõnul valmistub Põhja-Korea lähemal ajal katsetama kaugmaaraketti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles