Saksamaa ei anna Eestist tulnud kvoodipagulaste perele varjupaika (24)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pagulased.
Pagulased. Foto: SCANPIX

Saksamaa ei anna varjupaika Süüriast pärit kvoodipagulaste perekonnale, kes suvel lahkus Eestist ja suundus Saksamaale, edastas ajakiri Time. 

Neljast inimesest koosnev Süüriast pärit perekond saabus Eestisse tänavu aprillis ning suunati koos teise perekonnaga Põlvasse, tegemist on ühega pagulasperekondadest, kelle käekäiku Euroopas jälgib ajakiri Time. Juuni alguses otsustas perekond Eestist lahkuda ning suunduda Saksamaale ning sealt asüüli küsida.

Pagulasperede käikäiku kajastav Instagrami lehekülg kirjutab, et Saksamaa ei anna perekonnale varjupaika, kuna neile juba pagulasstaatuse andnud Eesti on turvaline riik. Perekond kavatseb otsuse vaidlustada ning loodab leida mõistva kohtuniku, kes säästaks neid Eestisse tagasisaatmisest ning laseks perekonnal Saksamaale jääda.

«Ma elasin telgis, ma sünnitasin ning läksin tagasi telki,» ütles pereema Taimaa Abazli. «See [telk] oli räpane ja vastik. Ma kannatasin seda kõike, et pääseda Saksamaale. See oli minu eesmärk.»

Siseministeeriumi kodakondsus- ja rändepoliitika osakonna osakonnajuhataja asetäitja Liana Roosmaa ütles BNSile, et seni ei ole Saksamaa võimud Eestile teada andnud ühegi Eestis pagulasstaatuse saanud inimese väljasaatmisest.

Septembri lõpu seisuga on väljaspool Eestit viibimise tähtaja ületanud kokku 16 kvoodipagulaste perekonda ehk kokku 74 inimest. Lisaks neile ei viibi Eestis veel kaks kvoodipagulaste peret, kus kokku on 11 liiget. Need perekonnad ei ole ületanud 90 päeva piiri. Seega ei viibi Eestis kokku 18 kvoodipagulaste perekonda. Neis on kokku 85 liiget.

Enamik Eestist lahkunud kvoodipagulastest on suundunud Saksamaale.

Kommentaarid (24)
Copy
Tagasi üles