Estonia annab 40 aasta järel etendusi Peterburi Maria teatris

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mati Turi, Rauno Elp ja Rahvusooper Estonia poistekoor ooperis «Rinaldo».
Mati Turi, Rauno Elp ja Rahvusooper Estonia poistekoor ooperis «Rinaldo». Foto: Harri Rospu / Estonia

23.–25. oktoobrini annab rahvusooper Estonia Eesti Vabariik 100 juubelipidustuste käigus etendusi Peterburis Maria teatris. Peterburi teatrisõpradele viiakse külakostiks ballett «Kratt», ooper «Rinaldo» ja galakontsert Peterburi Jaani kirikus. Etendusi dirigeerivad Vello Pähn ja Andres Mustonen, kontserti Vello Pähn ja Nikolai Aleksejev.

«Ligi 40 aasta järel taas Maria teatri lavale astuda on estoonlastele suur au ja rõõm. Peterburiga seovad meid juba ajalooliselt tihedad sidemed ja nagu olen alati rõhutanud – kultuurisildu tuleb ehitada ja need sillad peavad vastu hoolimata aegadest ja poliitilistest tõmbetuultest,» ütles Aivar Mäe. 

Balletis «Kratt» tantsivad peaosades Anatoli Arhangelski, Andrea Fabbri, Patrick Foster, Jevgeni Grib ja Marta Navasardyan. Ooperis «Rinaldo» – ainuke barokk-ooper Maria teatris sel hooajal! – laulavad Monika-Evelin Liiv, Mati Turi, Helen Lokuta, Rauno Elp, Helen Lepalaan jt. Kammerkontserdil soleerivad Olga Zaitseva, Helen Lepalaan, Monika-Evelin Liiv, Helen Lokuta, Rauno Elp, Andrus Haav, Andres Lemba ja Eda Peäske. Kaasa teevad rahvusooperi orkester ja poistekoor. Kavas on eesti heliloojate teosed ja parimad palad maailmaklassika varamust. Peterburi sõidab üle 300 estoonlase.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles