Vallavanemad saavad kümneid tuhandeid eurosid (3)

Liis Velsker
, päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omavalitsusjuhid küsisid riigihalduse ministrilt Jaak Aabilt (laua otsas tumedas pintsakus) erinevate valdkondade tulevase rahastuse kohta.
Omavalitsusjuhid küsisid riigihalduse ministrilt Jaak Aabilt (laua otsas tumedas pintsakus) erinevate valdkondade tulevase rahastuse kohta. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Vallavanemad ja linnapead, keda pärast haldusreformi jõustumist samale ametikohale tagasi ei valita, saavad riigilt valuraha.

Kõrgeima palgaga omavalitsusjuhid Läänemaal on Haapsalu linnapea Urmas Sukles ja Lääne-Nigula vallavanem Mikk Lõhmus, kirjutab Lääne Elu.

Kui ametis on oldud vähemalt aasta, saab vallavanem või linnapea kompensatsiooniks aastapalga, alla aasta ametis olnud saavad poole aasta palga. Suklese põhipalk on 2260 eurot ja selle järgi on tema lahkumishüvitis üle 27 000 euro – Sukles loodab, et saab uuesti linnapeaks ja sel juhul jääks hüvitis maksmata.

Üle 26 000 euro saaks valuraha Lääne-Nigula vallavanem Mikk Lõhmus, aga ka tema arvab, et saab uuesti vallavanemaks ning jääb sellega kompensatsioonist ilma. Loe pikemalt Lääne Elust.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles