Sõjafotograaf osales piinamises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks Bayeux-Calvados` auhinnaga pärjatud Ali Arkady fotodest, mis kujutab Iraagi naist, kes selgitab sõduritele, et ta maja hävis pommitamises ja Islamiriik röövis ta venna.
Üks Bayeux-Calvados` auhinnaga pärjatud Ali Arkady fotodest, mis kujutab Iraagi naist, kes selgitab sõduritele, et ta maja hävis pommitamises ja Islamiriik röövis ta venna. Foto: ALI ARKADY/AFP/SCANPIX

Tema fotod meenutavad kurikuulsaid Abu Ghraibi vanglas jäädvustatud kaadreid, kuid on veel võikamad, näidates seda, kuidas Iraagi armee vägistab, piinab ja tapab ISISe käest tagasi vallutatud Mosuli linnas omaenda rahvast.

«Need on kõige kurjakuulutavamad, häirivamad pildid, mida ma olen näinud,» iseloomustas kurdi päritolu fotograafi Ali Arkady tööd BBC veterankorrespondent Jeremy Bowen.

Hiljuti võitis Arkady Prantsuse maineka sõjakorrespondentide auhinna fotoseeriaga «Suudeldes surma», mis sündis eelmise aasta jooksul Iraagi eriüksuslaste hulgas viibides. Bayeux-Calvadosi žürii esimehe Boweni sõnul ei ole fotod mitte ainult väga tugevad, vaid lausa kurjad. Kuid žüriid ei häirinud ainult tööde sisu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles