Revolutsioon reisimises: Google'i uued kõrvaklapid aitavad aru saada võõrkeeltest

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google uued kõrvaklapid Pixel Buds
Google uued kõrvaklapid Pixel Buds Foto: Kuvatõmmis Instagramist/ @retailerworld

Isegi kui oled vana rännusell, ei ole reisimine riiki, mille keelt sa ei mõista, lihtne. Kiireloomulistes vestlustes ei ole suuremaks abiks ka sõnastiku või reisijuhi lappamine. Kes muu kui Google pakub reisijatele lahenduse, tuues turule kõrvaklapid, mis tõlgivad võõrkeeles kuuldud vestluse sulle ära.

Google'i uued kõrvaklapid Pixel Buds pakuvad lisaks muusika kuulamisele ka tõlketeenust, vahendab Lonely Planet. Pixel Budsi kõrvaklapid on juhtmevabad ning ühendatud Google Assistant-teenusega, mis paneb kõrvaklapid vastama igale sinu küsimusele.

Tõlkivad kõrvaklapid tekitavad tunde, justkui oleks sul isiklik tõlk igal pool kaasas, seletas Pixel Budsi tootejuht Adam Champy. Ta lisas, et kui oled näiteks Itaalias ning soovid tellida pastat nagu üks õige itaallane, piisab sul vaid hoida kinni oma paremast kõrvaklapist ja öelda «Aita mul rääkida itaalia keelt.» Samal ajal kui sina teed oma tellimuse inglise keeles, tõlgivad kõrvaklapid valjuhäälselt sinu sõnad itaalia keelde. Kui ettekandja vastab itaalia keeles, kuuled tema öeldut inglise keeles oma kõrvas.

Kui hoiad paremat kõrvaklappi, saad lisaks veel anda klappidele käskluse nii muusika mängimiseks, helistamiseks, kui ka navigeerimiseks, ilma et peaksid telefoni taskust väljagi võtma, kirjeldas Champy.

Kuigi kõrvaklapid ei osuta teenust veel eesti keeles, on inglise keele baasil võimalik nendega rääkida 40 keeles. Pixel Budsi kõrvaklapid tulevad turule novembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles