Sõdurid said kingituseks raamatu «Armastatud Afganistan»

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatu autor Õnne Pärl näituse avamisel.
Raamatu autor Õnne Pärl näituse avamisel. Foto: Kaitseväe peastaap

Perefirma Raadi Duo annetas kaitseväelastele 270 eksemplari Õnne Pärli raamatut «Armastatud Afganistan», raamatud said enda käsutusse eelkõige 1. jalaväebrigaad, mis on peamine välisoperatsioonidel osalevaid sõdureid ette valmistav üksus, ja väeosade raamatukogud.

«See Afganistan, mis on Õnne Pärli raamatus ja Afganistan, millega meie võitlejad Helmandi provintsis kokku puutuvad, on mõnevõrra erinevad, kuid ka sarnased,» ütles jalaväebrigaadi kaplan kapten Arvo Orav, kes ise saabus teenistusest Afganistanis eelmise aasta mais, vahendas kaitseväe peastaabi pressiesindaja.

«Noored sõdurid saavad raamatust teada, millised on kohalik olustik ja kultuur, kogenumate kaitseväelaste jaoks annab Õnne Pärli raamat ettekujutuse Afganistani ilusamast osast, sõdurid puutuvad paraku kokku ka karmima poolega.»

Raadi Duo OÜ juhatuse liikme Õnne Pärli sõnul otsustati raamatud annetada kahel põhjusel. «Esiteks, paljud sõjaväelased või nende lähedased on tundnud huvi meie Afganistani kogemuse vastu. Teiseks, ehkki abikaasa käib Afganistanis tänini, on minu Kabulisse sõidud lõppenud. Raamatute kinkimine tähendab lõppenud projekti otste kokkusõlmimist.»

Praegu teenib Eestist Afganistanis 164 kaitseväelast. Eesti kontingent koosneb jalaväekompaniist, logistilisest toetuselemendist, lähikaitsemeeskonnast, staabiohvitseridest ja staabiallohvitseridest. Kaitsevägi osaleb NATO juhitud sõjalisel operatsioonil Afganistani rahvusvaheliste julgeolekutagamisjõudude ISAF koosseisus alates 2003. aastast.

Perefirma Raadi Duo on seotud Afganistaniga alates 2006. aastast, tehes koostööd Afganistani valitsusasutuste ja abiorganisatsioonidega. Eestis on firma rahastanud projekti Armastatud Afganistan, mille raames on korraldatud 15 fotonäitust Eestis ja välismaal ning valminud raamat. Projekti Armastatud Afganistan toetasid välisministeerium ja Tartu kultuurkapital.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles