Video: Londoni kanalisatsiooni ummistab hiiglaslik rasva- ja saastamägi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Londoni elanikud lasevad WC pottidest alla ühe enam sellist kraami, mida tegelikult sinna visata ei tohiks.
Londoni elanikud lasevad WC pottidest alla ühe enam sellist kraami, mida tegelikult sinna visata ei tohiks. Foto: ADRIAN DENNIS/AFP/Scanpix

Suurbritannias Londonis Whitechapeli linnaosas avastasid pealinna veeteenuse osutaja Thames Water töötajad möödunud kuul rutiinse kontrolli  käigus kanalisatsioonisüsteemist massiivse rasva- ja saastamäe, mille moodustab võigas kombinatsioon WC potti visatud mähkmetest, tampoonidest, kondoomidest ja majapidamispaberist ning kraanikausist allalastud õlist ja rasvast.

BBC andmetel on Whitechapeli klomp vähemalt 250 meetrit pikk ja kaalub 130 tonni.FOTO: AP/Scanpix
BBC andmetel on Whitechapeli klomp vähemalt 250 meetrit pikk ja kaalub 130 tonni.FOTO: AP/Scanpix Foto: /AP

Tegemist on kõige suurema Londoni kanalisatsioonist leitud ummistusega. Klomp on kaalult võrreldav 11 kahekorruselise bussiga ja pikkuselt jääb vaid kuus meetrit alla Toweri sillale. 

Nüüd on kanalisatsioonifirma töötajad juba kuu aega ametis rasvamäe tükeldamisega. Thames Wateri esindaja Matt Rimmeri sõnul on selle lammutamine üsna sarnane betooni lõhkumisele.

Kui aga võigast moodustist kanalitsioonisüsteemist välja ei raiuta, võib juhtuda, et  Londoni idaosas kasvab ummistus nii suureks, et reovesi tungib tänavale. 

Foto: SWNS.com/Scanpix
Foto: SWNS.com/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles