Riigikogu kaotas alaealiste komisjonid (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu istung
Riigikogu istung Foto: Liis Treimann

Riigikogu võttis kolmapäeval vastu sotsiaalhoolekande seaduse muutmise seaduse, mis uuendab raskesti kasvatatavate laste kohtlemise korda ja muuhulgas kaotab alaealiste komisjonid.

Riigikogus suure häälteenamusega heaks kiidetud seadusega saavad kohalikud omavalitsused õiguse taotleda kohtult lapse suunamist kinnisesse lasteasutusse, kui teda ei ole võimalik ühelgi muul moel aidata ning tema käitumine on ohtlik, teatas riigikogu pressiesindaja.

Seadusega tehakse sotsiaalse rehabilitatsiooni teenus kättesaadavaks suure ja mitmekülgse abivajadusega lastele. Sotsiaalse rehabilitatsiooni teenust saavad lapsele pakkuda psühholoog, füsioterapeut, logopeed, arst, õde, tegevusterapeut, loovterapeut ja eripedagoog. Vajadusel saab laps edaspidi abi lastekaitsesüsteemist.

Seadusega kaotatakse maavalitsuste juures tegutsevad alaealiste komisjonid ja tunnistatakse kehtetuks alaealise mõjutusvahendite seadus.

Valitsuse algatatud sotsiaalhoolekande seaduse muutmise ja sellega seonduvalt teiste seaduste muutmise seaduse poolt hääletas 75 saadikut.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles