Autokoolide liidu raha voolab juhi erafirmadesse (6)

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna nimekirjas Pärnu volikokku kandideeriv Enn Saard lausus, et tema liidu siseasju ei kommenteeri.
Reformierakonna nimekirjas Pärnu volikokku kandideeriv Enn Saard lausus, et tema liidu siseasju ei kommenteeri. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Kui keegi arvab, et Eesti Autokoolide Liit on lihtsalt sõiduõpetajate klubi, siis ta eksib. Siit käivad läbi sajad tuhanded eurod, millest suur osa voolab liidu juhatuse esimehe firmadesse.

Liidul on, mida liikmetele jagada, olgu see siis kümnete tuhandete eurode väärtuses õppematerjale või kaitseväe tellitavad sõidukoolitused, mille maht ulatub miljonitesse eurodesse. Ja kuna on, mida jagada, toimub pärnaka Enn Saardi juhitavas liidus (EAKL) juba pikka aega käärimine, millel on peaasjalikult kaks põhjust – mitme väiksema autokooli omanikud küsivad, milline ikkagi on organisatsioonist neile tulev kasu. Nemad tulu ei saa.

Ent veelgi olulisem on pärida, kes on need vähesed, kellele liit kuldmune muneb. Sääraseid küsijaid on liidus juba omajagu ja nende eesliinil seisab Eesti konkurentsitult suurima autokooli Autosõit juhatuse liige Indrek Madar.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles