ÜRO rahuvalvajate vastu esitati uus seksuaalvägivalla süüdistus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ÜRO lipp.
ÜRO lipp. Foto: Reuters/ScanPix

Kesk-Aafrika Vabariigis tegutsevate ÜRO rahuvalvajate vastu on esitatud uus seksuaalvägivalla süüdistus, teatas kolmapäeval maailmaorganisatsioon.

ÜRO eestkõneleja Stephane Dujarrici sõnul toimetati 30. septembril Bambari linnas haiglasse teismeline tüdruk, keda oli süüdistuse kohaselt vägistatud.

ÜRO andmetel on tüdruk 16-aastane. Tüdrukuga vestelnud inimõigusorganisatsiooni Amnesty International esindajate info kohaselt on ohver 19-aastane.

Tegemist on järjekordse juhtumiga terves seerias rahuvalvajate vastu esitatud seksuaalvägivalla süüdistustes.

ÜRO rahuvalvemissioonil Kesk-Aafrika Vabariigis teeninud Kongo Vabariigi rohkem kui 600 sõjaväelast saadeti suvel koju seoses süüdistustega seksuaalses väärkohtlemises ja teistes rikkumistes.

Inimõigusorganisatsioon Human Rights Watch (HRW) teatas möödunud nädalal, et Kesk-Aafrika Vabariigi relvarühmitused kasutavad komandöride eestvõttel naiste ja tüdrukute terroriseerimiseks vägistamist ja seksiorjust. HRW värskes raportis dokumenteeriti 305 vägistamise ja seksiorjuse juhtumit, mille ohvriteks on 296 naist ja tüdrukut. Organisatsiooni hinnangul on see vaid murdosa tegelikust seksuaalvägivallast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles