AirBaltic peatas probleemide tõttu lennud uute Bombardieridega

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Air Balticu uus lennuk Bombardier CS300 Tallinna lennuväljal.
Air Balticu uus lennuk Bombardier CS300 Tallinna lennuväljal. Foto: Jaanus Lensment

Läti lennufirma airBaltic peatas kõigi uute Bombardieride kasutamise ja tühistas reisid, kuni pole tehtud täiendavat ekspertiisi, teatas Läti televisioon.

AirBalticu avalike suhete esindaja Alise Briede kinnitas, et tehnilistel põhjustel otsus peatada Bombardieride CS 300 kasutamine ja kõigi seitsme uue lennukiga lendamine on turvalisuse kaalutlustel peatatud, kirjutab TVnet.

AirBaltic sõlmis 437 miljoni euro suuruse lepingu kümne uue Bombardieri ostmiseks.

Kui airBalticu juhilt Martin Gaussilt küsiti, kas uued tellitud lennukid pole veel täielikult välja arendatud, vastas lennufirma juht, et ei karda midagi «liiga nüüdisaegset». Pealegi olevat Bombardier tuntud ja kvaliteetne tootja.

Briede sõnul on tehnilised probleemid uutel lennukitel  ja nagu teistel aladel pööratakse ka lennunduses erilist tähelepanu uute mudelite tehnilisele poolele. «Kõik uued Bombardier CS300 lennukid kontrollitakse üle ja kohe, kui see on tehtud, lennud jätkuvad,» rääkis Briede Letale. Hiljem teatas lennufirma esindaja, et juba 2-4 lennukit lubatakse täna liinile.

Riia lennujaama teatel jäävad ära lennud Helsingisse ja Kaasanisse.

AirBalticul on praegu seitse uut lennukit, kaheksas saadakse kätte selle aastanumbri sees, 2019. aastaks on airBalticul 20 uut lennukit. Seni on uued Bombardierid teinud 2600 lendu, lennanud enam kui 6700 tundi ja vedanud 300 000 reisijat. Uute lennukitega teenindatakse Amsterdami, Barcelona, Rooma, Moskva, Londoni, Pariisi, Viini, Ateena, Madridi liine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles