Ossinovski: tavalisel Eesti peol ei jooda end täis ega hakata naisi käperdama (17)

Helen Mihelson
, päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Ossinovski ja Jüri Ratas.
Jevgeni Ossinovski ja Jüri Ratas. Foto: Liis Treimann

Tänasel valitsuse pressikonverentsil ei pääsenud valitsuskoalitsiooni ministrid üle ega ümber Malaisias toimunust.

Pressikonverentsil osalenud peaminister Jüri Ratas (KE), majandusminister Kadri Simson (KE), tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski (SDE) ja sotsiaalkaitseminister Kaia Iva (IRL) olid ühel meelel, et Taavi Rõivas peab andma juhtunu kohta selged ja konkreetsed vastused.

Vastasel juhul heidab juhtunu ministrite sõnul varju kogu Eestit esindanud delegatsioonile ja see oleks selgelt ebaõiglane (Taavi Rõivas tegigi vahetult pärast pressikonverentsi algust avalduse, milles ahistamiskahtlusi kommenteerib - loe lähemalt siit).

Peaminister Jüri Ratas ütles, et ta ta ei ole küll Malaisas käinud, aga «neid aftepartysid ei ole sellisel kujul ka kindlasti olnud». 

Jevgeni Ossinovski sõnas, et kindlasti on erinevatel inimestel erinevad viisid, kuidas pärast pikka tööpäeva lõõgastuda. Samas aga ei saa terviseminister nõustuda peol osalenud idufirma juhiga, kelle sõnutsi peeti üht tavalist Eesti pidu.

«Ma ei taha nõustuda selle hinnanguga, et see on tavaline Eesti pidu, kus juuakse täis ja siis hakatakse naisi käperdama,» ütles Ossinovski, kelle arvates teeb selline hinnang ülekohut paljudele Eesti inimestele.

Iva sõnul on kirjeldatud laadi pidu tema jaoks kummastav ja temal isiklikult pole olnud «au» sedasorti peol osaleda. Sama ütles ka Kadri Simson, kes on osa võtnud mitmest välisvisiidist, kuid ei ole kunagi sattunud peole, kus on keegi end ahistatuna tundnud. Simsoni sõnul on juhtunu väga erandlik ja selle põhjal ei tohiks teha üldistusi Eesti väliskäitumise kohta.

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles