Yana Toom: Keskerakonnal puudub Krimmi suhtes ametlik seisukoht (6)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yana Toom.
Yana Toom. Foto: Erik Prozes / Postimees

Keskerakonnas ei ole Krimmi küsimust kunagi arutatud ja seepärast ei ole olemas ka erakonna ühtset positsiooni selles, leiab Keskerakonna juhatuse liige Yana Toom.

«Rääkides Krimmi referendumist väljendas Jüri Ratas enda kui peaministri ja erakonna esimehe seisukohta,» ütles Euroopa Parlamendi saadik Toom ajalehele Stolitsa, kommenteerides erakonna peasekretäri Mihhail Korbi sõnadest vallandunud segadust.

Korb ütles kolmapäeva õhtul ERR-i saates «Suud puhtaks» vastates küsimusele milliseid erisusi näeb ta Kataloonia referendumi ja Krimmi referendumi vahel, et mõlemas kohas avaldasid inimesed oma arvamust. Täpselt samamoodi. Inimesed tulid ja ütlesid oma arvamuse ning sisuliselt nõustus saatejuhi küsimusega, kas Krimmi referendum oli okei.

Ratas teatas neljapäeval valitsuse pressikonverentsil, et see ei ole Keskerakonna ametlik seisukoht. Ratase sõnul ta vestles Korbiga, kes selgitas, et esmalt avaldas ta saates arvamust, et Narvaga on kõik korras ning paralleele Katalooniaga tuua oleks kohatu.

Neljapäeval täpsustas Korb sotsiaalmeedia vahendusel, et ei Krimmi ega Kataloonia referendumit ei ole tunnustatud keskvalitsuse ega rahvusvahelise õiguse seisukohalt. «Saate käigus jõudsime ühisele arusaamale, et Kataloonias tuleb vastastikkuses dialoogis leida rahumeelne lahendus,» märkis Korb.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles