Eerik-Niiles Kross valiti ENPA Ukraina raportööriks (1)

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eerik-Niiles Kross.
Eerik-Niiles Kross. Foto: Pm

Eerik-Niiles Kross kinnitati Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee (ENPA) monitooringukomitee Ukraina raportööriks.

Monitooringu eesmärgiks on jälgida ja raporteerida Euroopa Nõukogule liikmesriigi demokraatia funktsioneerimise, korruptsiooni, inimõiguste ja muude ENPA tegevusvälja küsimustes.

«Ukraina reformide edukus on üks Euroopa tuleviku võtmeküsimusi ning monitoorimisega saab sellesse positiivselt panustada,» rõhutas Kross.

Kord aastas esitab raportöör assamblee täiskogule riigiraporti, mis võetakse vastu koos liikmesriigile siduva resolutsiooniga. «See protsess on nii ENPA kui ka Eesti seisukohalt äärmiselt oluline,“ toonitas Kross.

Reformierakondlane Kross võtab raporti üle hispaanlaselt Jordi Xuclàlt. Krossi kaasraportöör on sakslane Axel Fischer.  

8. - 13. oktoobrini toimub Strasbourgis Prantsusmaal ENPA 2017. aasta IV osaistung, kus ENPA Eesti delegatsiooni liige Andres Herkel määrati esmaspäeval Ukraina haridusseaduse kiirraporti koostajaks. Samuti on Herkel interneti efektiivse haldamise raportöör. ENPA Eesti delegatsiooni juht ja assamblee asepresident Marianne Mikko on ENPA Türgi monitooringu raportöör.

Täna väljendas ENPA muret naaberrikide kriitikat pälvinud Ukraina haridusseaduse mõnede punktide suhtes.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles