Liit: laste suvepuhkus ei tohi sõltuda vanemate rahakotist

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvepuhkust nautiv perekond mere ääres
Suvepuhkust nautiv perekond mere ääres Foto: SCANPIX

Eesti Lastekaitse Liit tegi avaliku pöördumise, milles märgitakse, et paljudel vanematel ei jätku suvisteks lisakuludeks raha, kuid igale lapsele tuleb sellele vaatamata luua kvaliteetse suvepuhkuse võimalus.

Valitsusele, kohalikele omavalitsustele ja teistele otsustajatele suunatud avalduses öeldakse, et algatus selleks, et iga laps saaks võimaluse arendavaks ja turvaliseks suvepuhkuseks, peab tulema kohalikult omavalitsuselt, keda peab omakorda toetama riik, vahendab ERR Uudised.

Mullu tegi lastekaitse liit koostööd Avatud Eesti Fondi kriisiprogrammi ja Tallinna linnaga ning tasuta suvepuhkuse sai 724 last pealinna vähekindlustatud peredest.

Laupäeval üldkogu pidanud lastekaitse liidu üks põhilisi tegevussuundi on inimeste hoiakute muutmine laste kehalise karistamise osas, lisaks püüab organisatsioon tugevdada laste ombudsmani rolli.

Kehtivat lastekaitseseadust peab liit liialt üldiseks ja deklaratiivseks ning avaldas lootust, et sotsiaalministeeriumi poolt tehtud sammud annavad tõuke uue lastekaitseseaduse väljatöötamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles