Merili Nikkolo: Millest ei kirjuta omavalitsusleht (1)

Merili Nikkolo
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merili Nikkolo
Merili Nikkolo Foto: PP

Mõni nädal tagasi troonis hea valimistava valvurite edetabeli tipus Koonga valla ajaleht Junnumaa Teataja, mis hämmastas nahaalsusega. Esikaanel oli loetletud võimuliidu kandidaadid ühes piltide ja numbritega. Lehe sees jätkus võimuliidu saavutuste üleslugemine. “Selline kampaania tegemine avaliku raha eest omavalitsuses, kus, nagu järgnevatelt lehekülgedelt võib lugeda, loetakse igat senti, on kuritegelik,” ütles valimisvalvur Marek Reinaas.

Koonga valla ajaleht pole ainus, kus võimulolijad vaba käega kujundavad kohaliku väljaande sisu. Äripäevast sai 6. oktoobril lugeda, et erakondade rahastamise järelevalve komisjoni (ERJK) andmetel on kõige rohkem avaliku raha kasutamise skeeme erakondade valimiskampaania rahastamisel seotud kohaliku meedia kuritarvitamisega. Seal levitatakse oma propagandat.

Pärast valimisigi ei kao Eestis kusagile omavalitsuste väljaantavad valla- ja linnalehed. Vastupidi, pigem võivad nad seoses omavalitsuste liitumisega saada uue kuue ja hakata levima suuremal alal. Omavalitsustegelaste soov olla meediakuningas omal maal on suur. Sageli tehakse enda sõnutsi sellega tõsist, tõest ja kvaliteetset ajakirjandust. Valimiseelne aeg toob siiski teravamalt välja, kui ekslik on see väide.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles