Lehtses kogub populaarsust tõsielupõhine seiklusmäng (1)

Kadri Kuulpak
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Lääne-Virumaal Lehtses kütab rahva seas kirgi tõsielupõhine seiklusmäng «Märka politseid». Kui alevikus on näha patrulli, teevad kohalikud elanikud sellest foto ja raporteerivad avastusest Facebooki kommuunis «Turvaline Lehtse», kirjutas ETV Pealtnägija oma Facebooki lehel.

Aktsiooni eestvedajateks on kohalikud vabatahtlikud pritsumehed. MTÜ Lehtse Vabatahtlik Pääste juht Jussi Levin kinnitas Pealtnägijale, et nende eesmärgiks oli anda positiivne tõuge kogukonna turvatundesse. «Kui grupiga liitunud inimene näeb, et patrull teeb selles piirkonnas tööd, siis ta liikleb ka seal korralikult. Ei ületa kiirust, juhtimisõigust mitteomav isik ei taha sellel ajal rooli istuda, alkoholi tarvitanud isik ei sõida ise poodi, vaid otsib autojuhi. Ka seda võib nimetada ennetuseks,» märkis Levin intervjuus Pealtnägijale.

Pealtnägija Facebooki lehel seisis ka, et kohalike konstaablite jaoks on see mõistagi peavalu, sest patrullimisel kaob mõte, kui mõne minuti pärast on nende asukoht kogu külarahvale teada.

Veel oli Facebooki postituses kirjas, et ühtegi seadust grupiliikmed teadaolevalt ei riku, aga küsimus on eetikas – kas sellises grupis sobib olla õpetajatel, noorsootöötajatel ja kohaliku tasandi poliitikutel, kes peaksid oma käitumisega noortele eeskujuks olema?

Näiteid kommuuni «Turvaline Lehtse» postitustest:

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles