Bangladeshi põgenikelaagris tallasid elevandid surnuks neli inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsikute elevantide kulgemisteed märkiv hoiatussilt Balukhalis.
Metsikute elevantide kulgemisteed märkiv hoiatussilt Balukhalis. Foto: INDRANIL MUKHERJEE/AFP

Bangladeshi põgenikelaagris tallasid elevandid laupäeval surnuks neli rohingja põgenikku, teatas politsei.

Politsei andmetel surmasid elevandid naise ja kolm last, kui need ehitasid endale parajasti varjualust. Veel kaks inimest sai vigastada.

"Seitse või kaheksa metsikut elevanti ründasid neid. Surma said naine ja kolm last," kinnitas kohaliku politseiülema asetäitja Afrozul Haq Tutul.

Õnnetus juhtus Cox's Bazari piirkonnas asuvas Balukhali põgenikelaagris, kus majutatakse tuhandeid Birmast põgenenud rohingja-moslemeid.

Tegemist oli juba teise samalaadse juhtumiga. Varasemas rünnakus sai surma kaks inimest, kellest üks laps.

Uudisteagentuurile AFP juhtunut kommenteerinud kohaliku ametniku sõnul peljati juba alguses, et metsloomadega võib probleeme tekkida, sest tohutu põgenikelaager asub kohas, kus elevandid on liikunud juba aastakümneid.

Viimase seitsme nädala jooksul on Arakanist üle piiri Bangladeshi põgenenud rohkem kui pool miljonit rohingjat, kes räägivad, kuidas Birma sõjaväelased ja budistide jõugud tsiviilelanikke tapavad ja vägistavad ning terveid külasid maha põletavad.

Vägivald Birma lääneosas sai alguse 25. augustil pärast rohingja mässuliste rünnakut politsei kontrollpunktidele.

ÜRO juurdluskomisjoni kolmapäeval avaldatud raportis öeldakse, et Birma väed püüavad "hästi organiseeritud, koordineeritud ja süstemaatilise" tegevusega rohingjad piirkonnast välja ajada ja takistada neid tagasi pöördumast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles