Kaitseminister Luik sõidab visiidile Liibanoni

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseminister Jüri Luik.
Kaitseminister Jüri Luik. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Kaitseminister Jüri Luik suundub täna Liibanoni, et kohtuda seal teenivate Eesti kaitseväelastega ning saada ülevaade nende ülesannetest ja teenistustingimustest.

«Eesti sõdurite teenistus annab ühelt poolt olulise panuse rahu valvamisse Lõuna-Liibanonis, teisalt on see meile hea võimalus toetada ÜROd  ülesannete täitmisel,» ütles Luik.

Visiidil külastab kaitseminister ka missiooni peakorterit Naquoras ja kohtub pealinnas Beirutis Liibanoni valitsusliikmete ning sõjaliste juhtidega.

Liibanonis teenib ÜRO rahuvalvemissioonil UNIFIL ligi 40 Eesti kaitseväelast, kellest suurema osa moodustab Scoutspataljoni B-kompanii baasil loodud Iiri-Soome pataljoni koosseisu kuuluv jalaväerühm Estpla-23.

Üksuse peamine ülesanne on viia läbi patrulle Lõuna-Liibanonis ja mehitada vaatlusposte Liibanoni ja Iisraeli vahelisel eraldusjoonel. Lisaks teenivad Liibanonis staabiohvitserid ja allohvitser ning ühe staabiohvitseriga panustatakse ka UNTSO vaatlusmissioonile.

Kaitseministrit saadab visiidil Kaitseväe peastaabi ülem brigaadikindral Martin Herem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles