Jube trend: lapsed levitavad Snapchatis loomapiinamisvideoid

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Snapchat
Snapchat Foto: Dado Ruvic / Reuters / Scanpix

Viimase aasta jooksul on loomapiinamise videote arv tõusnud 340 protsenti ning neid jagatakse populaarse sotsiaalmeediaplatvormi Snapchat vahendusel.

Independent kirjutab, et peamiselt on materjali levitamise taga lapsed. Mainitud videote hulgas on näiteks elusalt põletatud orav, kuldkala, kel lõigati silmad välja ja rebasekutsikas, keda rünnati. Vahel on kuulda ka, kuidas kaamera taga inimesed naeravad.

Kokku on loomade heaolu eest hoolitsevale heategevusorganisatsioonile RSPCA esitatud viimase kahe aasta jooksul 117 kaebust piinamisvideotest, mis tähendab 340-protsendilist tõusu. «See on šokeeriv ja mis on tõeliselt kurb – loomi piinavad peamiselt lapsed,» ütles RSPCA andmekoguja. «Need lapsed jagavad videoid ja pilte sõpradega. Mõnel päeval on mul olnud väga raske nähtud pilte unustada.»

Snapchat on loomapiinamise hukka mõistnud: «Seda sorti julmus on ebaseaduslik ja seda ei tohiks kunagi Snapchatis edastada. Kui keegi midagi sellist Snapchatis näeb, tuleb asjast kindlasti teada anda.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles