Torulukkseppa kodus täägiga pussitanud mees pandi pikaks ajaks trellide taha

Liis Velsker
, päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maja, milles tapatöö toimus, asub Rävala puiesteel.
Maja, milles tapatöö toimus, asub Rävala puiesteel. Foto: Alar Truu / Õhtuleht

Harju maakohus mõistis täna üheksaks aastaks vangi Roman Grosmelderi, kes läinud aastavahetusel pani oma koju külla tulnud torulukksepa suhtes toime tapmiskatse.

Grosmelder on Tallinna vanglas vahi all viibinud alates möödunud aasta 31. detsembrist, kui ta kahtlustatavana kinni peeti. Töötult mehelt mõisteti kannatanu kasuks välja tsiviilhagi summas 21400 eurot (varaline kahju 1400 ja mittevaraline kahju 20000 eurot).

48-aastasele Grosmelderile heitis Põhja ringkonnaprokuratuur ette katset tappa talle 30. detsembri õhtul külla tulnud korteriühistu 66-aastast torulukkseppa Vladimir Avramkinit. Veretöö toime panemiseks kasutas Roman süüdistuse järgi 24,5 cm pikkust tääki, mille politsei leidis sündmuskohalt samal ööl.

Õhtuleht kirjutas, et siiani tuvastamata põhjusel lõi Roman pahaaimamatut kannatanut terariistaga korduvalt näo-, keha- ja reiepiirkonda, korduvad täägilöögid vigastasid tema silmamuna, tungisid kõhuõõnde ja lõikusid ohvri reide.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles