Luunjas võitis volikogu esimees vallavanemat

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haldusreformi ja poliitiliste võitluste ajal värvis keegi salaja lillaks asula pargis kõrguva hobuseskulptuuri.
Haldusreformi ja poliitiliste võitluste ajal värvis keegi salaja lillaks asula pargis kõrguva hobuseskulptuuri. Foto: Kristjan Teedema

Pikalt Luunja valda juhtinud Aare Anderson (IRL) on kohalike volikogude valimistel kandideerinud varem Elvas. Sel korral seadis ta oma kandidatuuri üles Luunjas, kus antud 1742 häälest kuulus tema erakonnale 28,2 protsenti.

Ehkki Anderson kogus kokku valla suurima häältesaagi, võitis valimised hoopis valimisliit Uus Luunja (38,9 protsenti häältest), mille eesotsas on volikogu esimees Radž Sauk. Neil ja valimisliidul Luunja oli pink võrreldes IRLiga pikem ning häältemagneteid rohkem.

Sauk selgitas Tartu Postimehele, et tegelikult kandideeris osa valimisliidu Uus Luunja liikmeid hoopis IRLis, et toetada seda nimekirja. Koostöö praeguse vallavanemaga on tema hinnangul olnud hea ja see võib jätkuda. 

«Kolmapäeval korraldame kokkusaamisi ja siis vaatame, kuidas vallale kasulikum on,» ütles Sauk. 

Luunja vald

  • Elanike arv 4251
  • Kohti volikogus 15
  • Kohtade jaotus: VL Uus Luunja (6), VL Luunja (5), Isamaa ja Res Publica Liit (4)
  • Populaarseimad kandidaadid: Aare Anderson, IRL (238), Kaire Vahejõe, VL Luunja (79), Väino Kägo, IRL (70)
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles