Blogi: EKRE algatatud kooseluseaduse tühistamise eelnõu esimesest lugemisest kaugemale ei jõudnud (13)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kooseluseaduse vastane meeleavaldus.
Kooseluseaduse vastane meeleavaldus. Foto: Jaanus Lensment / Postimees

EKRE algatatud kooseluseaduse kehtetuks tunnistamise seaduse eelnõu hääletati esimesel lugemisel riigikogu saalist välja. Seaduse tühistamise poolt oli 19, vastu 47 parlamendisaadikut. 

Seaduse eelnõu esimene lugemine oli päevakorras juba 12. oktoobril, kuid Keskerakond kasutas riigikogu töökorraldust ära selleks, et mitte lasta neljapäeval Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) fraktsiooni algatatud kooseluseaduse tühistamise eelnõu riigikogu suurde saali veel enne kohalikke valimisi. Kogu istung kulus päevakorra esimese punkti, olulise tähtsusega riikliku küsimuse, Keskerakonna algatatud «Ida-Virumaa tulevikuperspektiivide» arutelule. Keskerakonna liikmed, sotsiaaldemokraadid ja Vabaerakonna liikmed venitasid olulise riikliku tähtsusega küsimuse arutelu kuni istungiks ettenähtud aja lõpuni.

Kooseluseaduse tühistamise eelnõu tekitas pingeid Keskerakonna, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) ning Isamaa ja Res Publica Liidu koalitsioonis, kuna SDE oli jäigalt välistanud selle menetlemise, Keskerakonna fraktsioon aga ei olnud suutnud eelnõu suhtes ühtset positsiooni kujundada, andes märku, et võib ka EKRE algatust vähemalt esimesel lugemisel toetada.

Riigikogu õiguskomisjon otsustas 28. septembril toimunud istungil saata Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna fraktsiooni algatatud kooseluseaduse kehtetuks tunnistamise seaduse esimesele lugemisele. Otsuse poolt hääletas seitse komisjoni liiget, neli istungil osalenut hääletusel ei osalenud. Kooseluseadus võeti riigikogus vastu 2014. aastal, seadus hakkas kehtima 2016. aastal. Seaduse jõustumiseks vajalikke rakendusakte pole aga siiani vastu võetud.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles