Pea iga teine ettevõte valmistub palku tõstma

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palgakasv jätkub
Palgakasv jätkub Foto: SCANPIX

Tööportaali CV Keskus.ee ja Palgainfo Agentuuri värskest tööandjate uuringust selgus, et 46 protsenti tööandjatest plaanib tõsta töötajate palku. Uusi töökohti soovitakse luua igas teises ettevõttes ja 72 protsenti tööandjatest kavatseb värvata lisatööjõudu.

«Üheksandat järjestikust sügist korraldatud tööturu-uuringus on tänase seisuga osalenud erinevatest piirkondadest ja tegevusaladelt üle 500 tööandja, kes annavad tööd umbes 40 000 inimesele,» ütles CV Keskuse Baltikumi kommunikatsioonijuht Henry Auväärt.

«Osalejatest ligi pooled (46 protsenti) plaanivad tõsta lähiajal töötajate põhipalkasid, mis näitab, et suur osa tööandjatest tunnetavad jätkuvalt palgasurvet ja kavatsevad töötajate ootustele vastata. Möödunud aastal plaanis palgatõusu kolmandik (33 protsenti) tööandjatest.»

Kõigil oma organisatsiooni töötajatel soovib lähiajal põhipalka tõsta 16 protsenti vastanud tööandjatest. Teistes uuringus osalenud ettevõtetes puudutab kavandatud palgatõus osasid töötajate gruppe või üksikuid töötajaid.

Plaanitav palgatõus jääb enamasti 10 protsendi piiridesse. Väike osa (0,4 protsenti) tööandjatest plaanib palku hoopis langetada, see puudutab aga ainult üksikuid töötajaid.

Auväärti sõnul on tööotsijate palgaootused kasvanud, kuid samaaegselt on kasvanud ka töötajate rahulolematus oma põhipalgaga, mis avaldab tööandjatele tugevalt survet. Uusi töötajaid plaanivad järgneva kuue kuu jooksul palgata 72 protsenti tööandjatest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles