Järsult pidurdanud bussijuht maksis reisijale tsiviilhagi ja pääses oportuniteediga (1)

Liis Velsker
, päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bussijuht.
Bussijuht. Foto: Panthermedia/ Mihajlo Maricic

Põhja ringkonnaprokuratuur lõpetas eile oportuniteediga kriminaalasja, mille raames süüdistati 68-aastast Aleksandrit selles, et ta tekitas liinibussi juhina järsu pidurduse ja manöövriga bussis reisinud naisele raske kehavigastuse. 

Süüdistuse järgi ei olnud Aleksandr liinibussi juhina tööülesandeid täites piisavalt hoolikas, kui valis reguleeritud ülekäigurajale lähenedes vale sõidukiiruse ja liiga väikese pikivahe teiste sõidukitega. Seetõttu pidurdas bussijuht punase fooritule süttimisel ülekäiguraja ees seisma jäänud autodele otsasõidu vältimiseks järsult ning põikas vasakule vastassuunavööndisse.

Selle tulemusena paiskus bussis reisinud naine vastu bussi käsipuud ja sai tervisekahjustuse.

«Osapooled jõudsid kahjude hüvitamise osas kokkuleppele ja tsiviilhagi on kannatanule hüvitatud,» ütles prokurör Merike Tikk. «Mees tunnistas ja kahetses tehtud vigu ning et ta on varem karistamata, oli parim viis asja lahendamiseks kriminaalasja lõpetamine oportuniteediga,» ütles prokurör.

Tsiviilhagi suurus jääb osapoolte kokkuleppel konfidentsiaalseks.

Oportuniteediga kaasneb Aleksandrile kohustus hüvitada menetluskulud ning tasuda kokkulepitud summa riigi tuludesse.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles