Andres Sõbra korvpallikommentaar: Rapla jääb kodus võitmatuks ja võib põhiturniiril esimeseks tulla

Andres Sõber
, korvpallitreener
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Kuusmaa on Serbia koolkonna treener ja meeskonnavaimult ei saa keegi Eestis Raplale vastu, usub korvpallitreener Andres Sõber.
Aivar Kuusmaa on Serbia koolkonna treener ja meeskonnavaimult ei saa keegi Eestis Raplale vastu, usub korvpallitreener Andres Sõber. Foto: Tairo Lutter

Eesti meistrivõistlused on alanud. Cramo on nii, nagu ta on, ehk normaalne. Rapla on üllatavalt kõva, võib-olla kõvemgi kui mullu ja võib sel hooajal teha superüllatuse. Tartu puhul oli juba eelmängude põhjal teada, et neil on verevahetus ja nad pole eriti tugevad, mida on näidanud ka esimesed mängud.

Aga mis puutub konkreetselt Kalevisse, siis eurosari on neil nüüd läbi ja ka koduliigas pole nad kuigi veenvalt mänginud. Eks selles meeskonnas käi veel üks suur otsimine: kuidas omad eesti poisid paremini mängima panna. Välismaalastest läks üks minema ja teised ei tundu kõige teravamad pliiatsid. Kui mehel on nõrgem hääl, siis ei saa teda panna laulma nagu Georg Ots. Varrak peab oma rida ikkagi edasi ajama ja kui ta hakkab satsis valjemat häält tegema, keeravad poisid võib-olla üldse selja.

Koju tulnud Kristjan Kanguri puhul on asi säramisest kaugel. Ma ei tea, kuidas Kalevis mehi mängitatakse, ja tihtipeale see mõjutab, aga praegu on tema etteasted sellised, mida ei osanud oodata. Peaksid olema kõvemad. Nagu ta ise on märkinud, võtab sisseelamine aega, aga eks tal olid Itaalias kaaslasteks ikka kõvemad poisid, tema jäi rollimängijaks. Kalevis oodatakse temalt enamat, mis võib-olla esialgu häirib, aga küll kogenud mees end leiab ja sisse sulandub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles