Tollitöötajad saavad riigivapiga sallid

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tolliametnik kontrollreidil.
Tolliametnik kontrollreidil. Foto: Oliver Matkur

Riik kavatseb tellida maksu- ja tolliameti töötajale uued ja kandjasõbralikumad vormiriided, juba olemasolevatele esemetele lisanduvad ka riigivapiga sall ja ameti embleemiga kindad.

Maksu- ja tolliametnike vormiriietuse ülevaatamise ja uute esemete kujundamise tingis vajadus olemasolevaid esemeid kaasajastada ning kandjasõbralikumaks muuta, selgub rahandusministeeriumi poolt kooskõlastusele saadetud eelnõu seletuskirjast.

Üle vaadati nii kasutuseloleva vormiriietuse kujundus kui kujundati ka uued esemed. Näiteks lisanduvad vormiriietuse hulka fliisjakk, sõrmikud ja villane riigivapi kujutisega sall. Erinevate esemete kujundamisel on arvestatud nende otstarvet olenevalt sellest, kus ametnikud töötavad peamiselt kontoris või teevad välitööd.

Kuna maksu- ja tolliameti ametnik esindab Eesti riiki, siis on vormiriietusel peal ka selgesti tuvastatavad eraldusmärgid - käise- ja kiriembleem.

Eelnõuga määratakse ära ka vormiriietuse kandmise tähtajad, mille määramisel arvestati eelkõige eseme omadusi ja materjali vastupidavust, samuti kandmistingimusi. Enamik tolliametnike vormiriietest peavad vastu pidama aasta või kaks, vaid T- ja pikeesärke hakatakse välja vahetama poole aasta tagant.

Uute vormiriiete hankimiseks järgmiseks kolmeks aastaks on korraldatud riigihange. Vormiriietuse uuendamine läheb riigile maksma veidi üle 9 miljoni krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles