Europark ei kaeba Tomsoni kohtuotsust edasi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EuroPark.
EuroPark. Foto: Liis Treimann

Vabakutseline fotograaf Meelis Tomson võitis kohtus parkimisfirmat EuroPark, kellele ta polnud parkimistrahvi tasunud, ka kohtukulud jäid parklaoperaatori kanda.


«Ma põhimõtteliselt ei maksa Europargis ja CityPargis parkimise eest, sest nende taktika raha kasseerida ei ole kooskõlas Eesti Vabariigi seadusega, seda kinnitas ka kohus,» rääkis Tomson portaalile Buduaar.ee.

«Kui ma varem teadsin n-ö eesti keeles, mida nad valesti teevad ja mille vastu eksivad, siis tänu kohtuotsusele sain teada selle ka juriidilises keeles ning kavatsen seda neile igal võimalikul moel uuesti teatada,» lisas fotograaf.

EuroPark Eesti tegevjuht Karol Kovanen ütles Postimees.ee’le, et tegemist on kolm aastat vana looga ning kohtuotsus mingeid põhimõttelisi küsimusi ei käsitle, siis ei kavatse ettevõte seda ka edasi kaevata.

«Inimene väitis, et ta ei ole antud ajal ja kohas üldse EuroParki parklas parkinud ja meie kohustus oleks nagu tõendada, et see just tema oli. Ja kuna see juhtus juba kolm aastat tagasi, siis täna me ei pea otstarbekaks hakata tegelema selle fakti tuvastamisega, et kas see oli tema, kes seal parkis või mitte. Ta ju ise ütleb, et ta parkis seal ja ei maksnud ja ei kavatsegi maksta,» selgitas Kovanen.

«Kuna meil on praegu käsil Rävala parkimismaja avamine ja palju toredaid kliente, kellega tegeleda, siis me selle asjaga rohkem ei tegele. See pole mingi pretsedent ega põhimõtteline küsimus ja me ei hakka seda vaidlustama,» lisas ta.

Kovanen tõdes, et viimase kümne aasta jooksul pole tasulises parkimises põhimõttelisi muudatusi olnud. «Teenuse eest on alati tulnud tasuda. 99,5 protsenti inimestest saab sellest aru ja tasubki. Ja siis on selline väike kontingent, kes otsib põhjuseid, et maksmisest kõrvale hoida ja siis seda uhkelt kuulutab,» rääkis Kovanen.

Kohus leidis, et kuigi Tomson oli tasulisse parklasse pargitud sõiduki omanik, ei ole kuidagi tõestatud, et tema oli sõiduki sinna parklasse parkinud ning sellega asja arutamine lõppes.

Kuna otsus oli tehtud kostja ehk EuroParki kahjuks, siis mõistis kohus EuroParkilt Tomsoni kasuks välja ka 250 krooni, mis viimane oli kulutanud riigilõivu tasumiseks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles